.

Διαφήμιση

 

 

User login

Επίσκεψη των μικρών φίλων του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στην μαγευτική έκθεση «I.C.A.R.O – ΙΚΑΡΟΣ, Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988»

Στo πλαίσιo των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά», δεν θα μπορούσαν να παραλείπονται και οι επισκέψεις σε χώρους και εκθέσεις ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική εξόρμηση για τα μικρότερα μέλη του φορέα.

Τα παιδιά, με την βοήθεια και την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Κοσμά Αγγελικής, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον επιβλητικό χώρο του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου και φιλοξενείται η έκθεση, και μέσα από ένα πρωτότυπο και ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση εκπαιδευτικό πρόγραμμα να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, γύρω από ένα ξεχασμένο επάγγελμα της Ρόδου που μετρά πολλά χρόνια.

Οι μικροί/ες μας φίλοι και φίλες ήρθαν σε επαφή με μια από τις αρχαιότερες τέχνες στην ιστορία του πολιτισμού, την κεραμοποιία, μαθαίνοντας όλη τη διαδικασία παραγωγής, κατασκευής, σχεδιασμού και διακόσμησης των περίτεχνων οικοσκευών και διακοσμητικών στοιχείων που δέσποζαν στα σπίτια των ανθρώπων, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Οι ‘τσουκαλάδες’ και οι ‘πλουμίστρες’ που έφτιαχναν και στόλιζαν τα ‘κουζιά’, τα ‘βυτινάρια’, τα ‘πιθάρια’, όπως και οι νεότεροι του επαγγέλματος, οι ‘αγγειοπλάστες’, οι ‘χημικοί’ και οι ‘ζωγράφοι’ είχαν την τιμητική τους. Στο τέλος της περιήγησής τους, μέσα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι, στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη διαδικασία παραγωγής των κεραμικών. Φεύγοντας, όλα τα παιδιά έλαβαν από μια κατασκευή – ένα πιάτο με τα διακοσμητικά θέματα του εργοστασίου I.C.A.R.O – ΙΚΑΡΟΣ, με τα οποία θα ασχοληθούν στα προσεχή μαθήματα.

Η πρόεδρος κα Γκιάλη-Παρασκευά Χρυσούλα, τα μέλη του Δ.Σ καθώς και οι δασκάλες των παιδικών τμημάτων κα Πατάπη Δήμητρα, Πάχου Σοφία και Λογοθέτη Σεβαστή του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου, ευχαριστούν την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα Μιχαηλίδου Μαρία, όπως και την αρχαιολόγο κα Κοσμά Αγγελική, για την δυνατότητα που έδωσαν στα μικρότερα μέλη του φορέα μας να δουν από κοντά αυτή την ξεχωριστή και πλούσια έκθεση, η οποία μεταφέρει ιστορίες, μνήμες και παραδόσεις μιας άλλης εποχής της Ρόδου. Επίσης συγχαίρουν την κ. Μιχαηλίδου και όλους τους συνεργάτες τους για την σπουδαία δουλειά που προσφέρουν και τα μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν  και τον χρόνο που αφιερώνουν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές.  

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση