.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» - δελτίο τύπου

Συμπληρώθηκαν φέτος, στις 18 Μαρτίου, 83 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου (18-3-1936) στο Παρίσι.

Η μνήμη του Ελευθέριου και του Σοφοκλή Βενιζέλου τιμήθηκε το Σάββατο 16-3-2019 στον Προφήτη Ηλία των Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι τους, με το πολιτικό μνημόσυνο που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο γίνονται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν Κρητικές παροικίες και στον κόσμο ολόκληρο.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Βρετανίδα Πρέσβειρα στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε μια προσωπικότητα που με σαιξπηρικούς όρους διάβηκε σαν τον Κολοσσό την ελληνική ιστορία στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, θεμελιώνοντας και διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα του σήμερα».

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως τον σημαντικότερο πολιτικό της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σημάδεψε την εποχή του τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Καθιερώθηκε ως το ασύγκριτο πρότυπο εθνικού ηγέτη κι έγινε σημείο αναφοράς για να αντλούμε διδάγματα σε κάθε περίπτωση και εθνικής δοκιμασίας».

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου» Νίκος Παπαδάκης επεσήμανε ότι είναι ίσως μια παγκόσμια πρωτοτυπία μετά από τόσα χρόνια από τον θάνατό του ο Ελευθέριος Βενιζέλος να διατηρεί αμείωτη την επικαιρότητά του και το μήνυμα που εξέπεμψε στην εποχή του να παραμένει ζωντανό.

Η Ρόδος έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο όταν το Μάρτιο του 1935, κυνηγημένος από τους αντιπάλους του, έφυγε από την Ελλάδα για τη Γαλλία όπου και πέθανε τον επόμενο χρόνο. Η Ρόδος ήταν το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που τον αποχαιρέτισε σ’ αυτό το, χωρίς επιστροφή, ταξίδι του.

Ταξιδεύοντας από την Κρήτη για την Ιταλία, έφθασε στη Ρόδο στις 15 Μαρτίου 1935 και στις 17 έφυγε για το εξωτερικό.

Η μνήμη του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου θα τιμηθεί από την Αδελφότητα Κρητών στη Ρόδο την Κυριακή 24 Μαρτίου με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου (Μητρόπολη). Για τον Ελευθέριο Βενιζέλο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός κ. Κωστούλα Κριτσωτάκη. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα γίνει κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ελευθέριου Βενιζέλου και αμέσως μετά θα προσφερθεί κρητικό κέρασμα στη Στέγη της Αδελφότητας Κρητών (Πατρ. Αθηναγόρα 28 Ρόδος).

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση