.

Διαφήμιση

 

 

User login

MAHMOUD HADID: Οι προσωπικές αξίες και οι στόχοι, κινητήριος δύναμη για την επιτυχία. Γράφει η Μαρία Βάλλα

ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΝΕΣΑΙ! ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ…

Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το παγκόσμιο επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον φάνταζε ασφαλές, 35 διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη σημαντικών πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, προέβλεπαν κύμα επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η σχετική έρευνα που διεξήγαγε τότε η Metron Analysis σε συνεργασία με την Public Affairs & Networks με θέμα «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;» είχε μεγάλη ανταπόκριση και βασίστηκε στη διατύπωση απόψεων σχετικά με τη συγκεκριμένη προοπτική. Τα δε συμπεράσματα που ήταν θετικά, παρουσιάστηκαν στο δεύτερο InvestGR φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Συνειδητοποιημένος επενδυτής στην Ελλάδα, (Ρόδο και Λάρισα) ο επιχειρηματίας διεθνούς επιπέδου κ. MAHMOUD HADID, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες της Ρόδου, αφού και λόγω οικογενειακής ιστορίας, λάτρεψε το νησί.

Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με πολλαπλές ικανότητες, για λογική κρίση, προσήλωση σε αντικειμενικούς σκοπούς, ολοκλήρωση στόχων και προσαρμογή σε διάφορες καταστάσεις. Ξέρει καλά, να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα το περιβάλλον του.

Ανήκει στους ανθρώπους, που από τη φύση τους είναι χαρισματικοί και ακαταμάχητοι. Και δεν είναι τόσο, το τι κάνει και το τι λέει, όσο ο αέρας και η θετική ενέργεια που αποπνέει. Με ευκολία επιτυγχάνει τους στόχους του, ακτινοβολώντας θετική συμπεριφορά και καλοσύνη. Συμπεριφέρεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο και δεν δίνει σημασία τις ταξικές διαφορές.

Πιστεύει ότι,  δεν υπάρχει νόημα στο να κρίνει τις ζωές των άλλων και παρόλο που συμπεριφέρεται με καλοσύνη, βάζει πάντα όρια στις σχέσεις του. Δεν έχει ανάγκη να προσποιείται, βασίζεται στην αλήθεια και την αξιοπιστία και πορεύεται με αυτά.

Χαρίζει αληθινά χαμόγελα γύρω του, διώχνοντας έτσι τον αρνητισμό. Αγαπά τη ζωή, πιστεύοντας ότι είναι ένα θαύμα και πρέπει να το ζήσουμε. Αγαπά τους ανθρώπους, εμπνέεται από αυτούς και είναι καλός συνομιλητής.  Έχει συνεργαστεί με το Δήμο Ρόδου για βοήθεια στο Ορφανοτροφείο και σε πρόσφυγες.

Ο MAHMOUD HADID, χαμογελά και χαίρεται τη ζωή, αλλά γνωρίζει πολύ καλά, ότι τίποτα δεν γίνεται, αν δεν βάλεις στόχους και αν δεν δουλέψεις σκληρά για να τους πετύχεις.  Και όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλός νους, αλλά μια πανίσχυρη, εμβληματική προσωπικότητα, ένας ευλογημένος άνθρωπος  στη γη αυτή. Με το διανοητικό του ραντάρ σε πλήρη ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή, αρνείται τη μετριότητα και επιτυγχάνει στόχους που έχει ονειρευτεί. Με εμπιστοσύνη στον εαυτό του, σχεδόν πάντα, ασχολείται με περισσότερα από ένα πράγματα ταυτόχρονα.

Με μυαλό πάντα σε εγρήγορση, τον βοηθά να αναζητά συνεχώς νέες πληροφορίες. Η διαφορετική προοπτική σε σχέση με άλλους ανθρώπους γύρω του  είναι γνωστή. Κρατά τα πόδια του στη γη και το κεφάλι του ψηλά στον ουρανό. Συνεχώς, ονειρεύεται και σχεδιάζει νέες προοπτικές και συνήθως, προσπαθεί να επιτύχει σπουδαία πράγματα, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους.  

Ο MAHMOUD HADID, ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία 1960-1970, τότε ήταν και η  πρώτη σχέση του με τη Ρόδο και από τότε η σχέση αυτή δεν τελείωσε ποτέ. Στη Ρόδο, καταθέτει καθημερινά την καρδιά του. Είτε ζει στον τόπο μας, είτε όχι. Η αγάπη του για το νησί, μεγαλώνει συνεχώς και οι επενδύσεις που κάνει εδώ κάθε χρόνο, είναι πραγματικά σπουδαίες, ιδιαίτερα σε ένα οικονομικό περιβάλλον όπου η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει κλονισθεί.

Στην Ελλάδα, έχει κάνει επενδύσεις στη Λάρισα και τη Ρόδο.

Στη Ρόδο, κάνει αυτό ακριβώς που αγαπά. Έχει επενδύσεις σε ιδιωτικές κατοικίες, από όπου απολαμβάνει τη θάλασσα και το απέραντο Αιγαίο Πέλαγος που απλώνεται χωρίς τσιγγουνιά κάτω από το μπαλκόνι του. Και μόλις ολοκληρώσει τη μια επένδυση, ονειρεύεται και ξεκινά την επόμενη. Έτσι περνά δημιουργικά τον χρόνο του, με συντροφιά τη γλυκύτατη σύζυγό του Alia Al Sawaf  και τους καλούς φίλους που με προσοχή έχει επιλέξει.

Mahmoud a. Hadid – Philantrhopist/Entrepreneur – A.K.A. Meraklis.

Έμβλημά του, ο Ταξιάρχης, που προσπαθεί να πολεμήσει με κάθε τι κακό και βεβαίως, είναι ο νικητής ….

Όντας δυνατός επιχειρηματικός νους, κάνοντας προσεκτικά βήματα επενδύσεων τονίζει αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα στη Ρόδο:

«Η Ρόδος, είχε μπει δυναμικά στο χώρο της επένδυσης, αφήνοντας πίσω τις πιο σταθερές και δημοφιλείς αγορές, μέχρι πρότινος. Και η επόμενη μέρα στο χώρο του real estate στην ελληνική αγορά, έμοιαζε να είναι θετική, με την επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες να αποτελεί την καλύτερη λύση για ξένους και εγχώριους, αγοραστές.

Η απόκτηση ενός vacation home στο νησί της Ρόδου, κέρδιζε ολοένα και περισσότερο το έδαφος, αν αναλογιστεί κανείς την ασφάλεια, την άνεση και την πολυτέλεια που συνδυάζονται σε μία αγορά, εξασφαλίζοντας έτσι και έναν ασφαλή τρόπο για διακοπές, αλλά και μια προσοδοφόρα μακροπρόθεσμα επένδυση.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια, η επένδυση σε ακίνητα αποτελεί βασική κουλτούρα των ελλήνων επενδυτών, που εμπιστεύονται τη γη και τον τρόπο αποταμίευσης. Από την άλλη πλευρά, η έλευση της πανδημίας του Covid-19 και η κίνηση αξίας των ακινήτων γενικώς,  μετά από «αντίστοιχες» επιδημίες (Sars, Γρίπη του 1918) υποστηρίζει το συμπέρασμα της ασφαλέστερης επένδυσης.

Η αγορά κατοικίας σε ασφαλείς προορισμούς, αποτελεί πάντως, μια συνετή επένδυση. Αυτά για τους επενδυτές που θέλουν να κερδίσουν. Σε προσωπικό επίπεδο, οι επενδύσεις στη Ρόδο, συνδυάστηκαν με το γεγονός ότι, λατρεύω αυτό το χαρισματικό  νησί και με πληγώνει όταν διαπιστώνω ότι δεν σέβονται το περιβάλλον του.

Με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, οι επαγγελματίες του χώρου, περιμένουν  αυξημένη ζήτηση  για ιδιόκτητες κατοικίες σε περιοχές κυρίως με αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και περισσότερο με θέα τη θάλασσα.

Ανέκαθεν η Ελλάδα συμπεριλαμβανόταν διαχρονικά στους αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή την χρονιά ωστόσο, συγκριτικά με τους διαχρονικούς, κλασικούς ανταγωνιστές της η χώρα διαθέτει ένα δυνατό προβάδισμα, με την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει προς τα έξω τον τελευταίο καιρό αναφορικά με την σταθερή εξέλιξη της και την αντιμετώπιση του Covid – 19» τονίζει  ο κ. HADID.

Να σημειωθεί ότι, κορυφαίας αναγνωσιμότητας γερμανική εφημερίδα Bild συγκαταλέγει την Ελλάδα στους πιο ασφαλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές του 2020, συμπεριλαμβάνοντάς την ανάμεσα στις χώρες που είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονoϊό. H επιλογή της ιδιωτικής κατοικίας από ξένους επενδυτές στη χώρα μας τώρα μοιάζει σωστότερη από ποτέ.

Επένδυση είναι, κάθε υλικό, διαρκές, παραγωγικό υλικό, που δεν καταναλώνεται με τη χρησιμοποίησή του, αλλά συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικής υποδομής μιας επιχείρησης ή μιας χώρας.

Συμβάλει επομένως, στη δημιουργία, νέου, κεφαλαιουχικού εξοπλισμού.

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, οι επενδύσεις διακρίνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες ανάλογα με τον φορέα και το σκοπό.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις χρηματοδοτούνται συνήθως με αυτοχρηματοδότηση και περιλαμβάνουν δαπάνες για κατοικίες, πάγιες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων κλπ. Οι ιδιωτικές επενδύσεις, είναι αυτές, που έχουν μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας.

Ακόμα και αν ο επενδυτής χτίσει μόνο ένα σπίτι  σε μια χώρα, θα απασχολήσει πολλά επαγγέλματα, θα κερδίσουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις. Επί πλέον, θα κερδίσουν το κράτος από τους φόρους, οι τοπικοί δήμοι  και οι επιχειρήσεις που πουλούν ενέργεια.

Η Ελλάδα, είχε μπει  δυναμικά, πια, στο χώρο της επένδυσης στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφήνοντας πίσω της πιο σταθερές και δημοφιλείς αγορές, μέχρι πρότινος. Έτσι, η επόμενη μέρα στο χώρο του real estate στην ελληνική αγορά μοιάζει να είναι θετική, με την επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες να αποτελεί την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση τόσο για τους ξένους, όσο και για τους εγχώριους, αγοραστές.

 Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγούμε κάποια στιγμή από τη μάστιγα της πρωτόγνωρης επιδημίας που μαστίζει τον κόσμο.

«Αισιοδοξία, θετική σκέψη, αγάπη στους ανθρώπους και πολλή δουλειά» συνιστά τέλος ο ίδιος, διότι όλα αυτά, συμβάλουν στη θετική εξέλιξη του κάθε ανθρώπου. Είτε αυτός επιδιώκει απόκτηση αγαθών, είτε την αυτοβελτίωσή του.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση