.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 ΠΡΟΣ:
Υπουργό
Κ. Βασίλειο Κικίλια 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στο νησί της Λέρου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από την Πέμπτη 18 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου covid-19 και το νησί μας περιήλθε σε καθεστώς βαθύ κόκκινο. 
Αιτίες αποτέλεσαν τα ανησυχητικά  αποτελέσματα που αφορούν στην ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ) της ΛΕΡΟΥ, καθώς και η ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας από ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid –test) που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αλλά και από ελέγχους (rapid–test και μοριακούς)  συμπατριωτών μας στο νοσοκομείο του νησιού μας.
Η ανησυχητική αυτή κατάσταση οδήγησε σε σύγκληση του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Μαρτίου 2021, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και την προστασία της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του ιού.
Από τις 20 Μαρτίου το νησί περιήλθε σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1076, Τεύχος δεύτερο, 20-032021), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εκτίμησαν οι αρμόδιες αρχές και τα εμπλεκόμενα υπουργεία. 
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί σε σχέση με το γενικό πληθυσμό που αριθμεί περίπου 9.000 κατοίκους περισσότερα από 100 κρούσματα, ενώ καθημερινά διαγιγνώσκονται νέοι νοσούντες αναμένοντας αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού.
Αντιλαμβάνεστε πως βαλλόμαστε ποικιλοτρόπως και η νησιωτικότητα αλλά και τα μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν την περίθαλψη ασθενών που η κατάστασή τους χρήζει ειδικής αντιμετώπισης ή αυξημένης φροντίδας (Μ.Ε.Θ κτλ). 
Να τονίσουμε πως ένας συμπατριώτης μας έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμη δύο δίνουν τη δική τους μάχη σε Μ.Ε.Θ., μετά από δύο διακομιδές, ενώ διανύουμε τις πρώτες μέρες από την εμφάνιση του covid-19 στο νησί μας.
Ως εκ τούτου, ζητάμε τη δική σας καθοριστική και άμεση συνδρομή στην προστασία των πολιτών μας πέρα από τα ήδη ειλημμένα περιοριστικά μέτρα που αναφέρθηκαν παραπάνω υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (Αρ. 22/2021), την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Ζητάμε ομόφωνα το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου:
α) τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων του νησιού μας,
β) τον έλεγχο για covid-19 στις πύλες εισόδου/εξόδου του νησιού μας όσων επισκέπτονται ή αναχωρούν απ’ αυτό,
γ) την παραμονή του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο νησί μας για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες, προκειμένου να πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι  των κατοίκων μας, και
δ) τον προληπτικό έλεγχο όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας και όλων των εμπλεκόμενων γενικότερα, πριν από την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.
Ευελπιστούμε πως θα ενσκήψετε στα δίκαια αιτήματά μας και θα δώσετε άμεσα λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διακοπή της διασποράς του ιού και συνάμα την προστασία της υγείας και της ζωής των συμπατριωτών μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Κόλιας Μιχαήλ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση