.

Διαφήμιση

 

User login

Τη σύμβαση του έργου «ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΙΝΔΟΥ» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη η Σύμβαση Κατασκευής Έργου της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ 2020». Το έργο με προϋπολογισμό σύμβασης εξήντα χιλιάδων εξακοσίων πενήντα πέντε ευρώ και εξήντα επτά λεπτών (60.655,67€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, αφορά στη συντήρηση των πλακόστρωτων και χαλικόστρωτων οδών της Μεσαιωνικής πόλης  και του οικισμού της Λίνδου.

Κατόπιν συνεργασίας του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο και προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και οριστικά το πολυετές πρόβλημα της αδυναμίας άμεσης και ορθής αποκατάστασης των πλακοστρώσεων σε Μεσαιωνική πόλη και Λίνδου - παρά την αξιέπαινη και άριστη εργασία δύο (2) μόλις ατόμων/τεχνιτών στο Δήμο Ρόδου - , αποφασίστηκε η δημοπράτηση Έργου που αφορά στις συνεχείς και άμεσες συντηρήσεις σημείων που παρουσιάζουν φθορά.

Σύμφωνα με τη μελέτη του θέματος ο ανάδοχος θα προμηθευτεί πλάκες τύπου Λάρδου, πάχους ίσου ή μεγαλύτερου των 5cm και μέσων διαστάσεων 0,40Χ0,80m σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ενώ θα προχωρήσει σε καθαιρέσεις του υποστρώματος και των επί αυτού πλακών, με ιδιαίτερη προσοχή, για την εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων ακέραιων πλακών. Παράλληλα, οφείλει να προμηθευτεί βότσαλα για την επίστρωση των οδών της Μεσαιωνικής πόλης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ρόδου το έργο θα είναι «συνεχές/ανοικτό». Με την παρούσα εργολαβία δηλαδή, θα υλοποιηθούν σποραδικές αποκαταστάσεις, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της εκ των προτέρων γνώσης των θέσεων επέμβασης και του μεγέθους κάθε έργου. Αντιθέτως, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων (επίβλεψη), θα ιεραρχούν το σύνολο των εργασιών και θα καθορίζουν τη θέση, το χρόνο και το είδος των προς εκτέλεση επεμβάσεων.

     Η δέσμευση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, για σχεδιασμό έργου που θα αφορά στην ορθή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων σε Μεσαιωνική πόλη και Λίνδο συνεχούς διάρκειας, υλοποιείται στην πράξη.

Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων).

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων

και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 

 

 

Editorial

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: "Γιατί να λείπεις;

Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος: «Στοίχημα υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης ο εμβολιασμός. Ώρα προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης. Εμβολιαζόμαστε Όλοι.»

«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου; Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου». Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια.

ΔΕΥΑΡ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

https://deyar.gr/

Η ΔΕΥΑΡ αλλάζει, ανασυγκροτείται και εκσυγχρονίζεται.

Με μεθοδικότητα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, οργανώνεται για να καλύπτει με αμεσότητα τις ανάγκες των πολιτών σε κάθε γωνιά του νησιού.

 

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση