.

Διαφήμιση

 

User login

«Γερνάμε Ενεργά» Καινοτόμο πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Δ. Καμπούρης, μεριμνώντας για τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας, πρόκειται να υλοποιήσουν ένα καινοτόμο πρόγραμμα δράσεων για τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα, που φέρει τον τίτλο «Γερνάμε Ενεργά»,  θα υλοποιηθεί από Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, έχει σκοπό την πρόληψη των ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης, συνεργασίας και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και των  ειδικών φορέων, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. 

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ατομικές  συναντήσεις με σκοπό τη γνωριμία και την καταγραφή στοιχείων του ψυχοκοινωνικού ιστορικού των μελών.
  •  Ατομική συμβουλευτική -ψυχολογική υποστήριξη, που  περιλαμβάνει την ψυχοδιαγνωστική εκτίμηση και ψυχολογική υποστήριξη των μελών, την νοητική ενδυνάμωση με στόχο την

κατανόηση των συμπεριφορών του ατόμου, την ελεύθερη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων σε πλαίσιο κατανόησης, εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.

  •   Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα για το Άγχος

 Στόχος της ομάδας είναι η σταδιακή μείωση του άγχους, η αναγνώριση και η ιεράρχηση των    προσωπικών αναγκών του κάθε μέλους καθώς και  η ενίσχυση της ελεύθερης συναισθηματικής έκφρασης.

  •   Ομάδα Ανάμνησης

Στόχος της ομάδας είναι, μέσω της θεραπείας των αναμνήσεων, η αύξηση της αυτοεκτίμησης του ατόμου, η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων του για τις αλλαγές που βιώνει, η βελτίωση της διάθεσής του και η ανάπτυξη κοινωνικών επαφών κι αλληλεπιδράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

2241035979  &  2241074360 , Email: kapirod@rhodes.gr

Editorial

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: "Γιατί να λείπεις;

Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος: «Στοίχημα υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης ο εμβολιασμός. Ώρα προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης. Εμβολιαζόμαστε Όλοι.»

«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου; Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου». Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια.

ΔΕΥΑΡ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

https://deyar.gr/

Η ΔΕΥΑΡ αλλάζει, ανασυγκροτείται και εκσυγχρονίζεται.

Με μεθοδικότητα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, οργανώνεται για να καλύπτει με αμεσότητα τις ανάγκες των πολιτών σε κάθε γωνιά του νησιού.

 

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση