.

Διαφήμιση

 

 

User login

Μίκα Ιατρίδη: «Τα πενήντα ένσημα για επίδομα ανεργίας θα ισχύσουν με τροπολογία που θα κατατεθεί από Υπουργό Εργασίας.

Τα πενήντα ένσημα για το επίδομα ανεργίας, πρόταση που είχε κατατεθεί και πέρσι από τη Μίκα Ιατρίδη και είχε νομοθετηθεί, θα ισχύσουν και φέτος με τροπολογία που θα κατατεθεί από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο είχε συνάντηση στην Αθήνα η βουλευτής Δωδεκανήσου.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε τα εξής:

«Ύστερα από συνεχή συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς του νομού μας, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και τον Πρόεδρό του, Παναγιώτη Εγγλέζο, το πάγιο αίτημα για τη διατήρηση της ρύθμισης των πενήντα ενσήμων ικανοποιείται και για φέτος, γεγονός που δείχνει το σαφή πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση των εργαζομένων».

Περαιτέρω, στα πλαίσια της συνάντησης με τον Υπουργό, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της εμφάνισης των ενσήμων των μονομερών αναστολών, στο να ισχύσουν τα πενήντα ένσημα των οικοδόμων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και την επιδότηση τους σε περίπτωση ασθένειας, τη βελτίωση του πληροφορικού συστήματος και συνολικά την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υπαλλήλων των ΚΑΕ και ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Σωματείου Αφορολογήτων Ειδών, Πολύδωρου Δαφνομήλη, συζήτησε με τον Υπουργό τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους ως εποχικό. Σημειώνεται ότι για τα ζητήματα των εργαζομένων στα ΚΑΕ, η Μίκα Ιατρίδη είχε κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας,  με αποτέλεσμα πολλοί από τους εργαζόμενους να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για χορήγηση επιδόματος με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας τον Απρίλιο του 2021. 

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση