.

Διαφήμιση

 

 

User login

Χαρούλα Γιασιράνη: "Η Ρόδος δείχνει ακόμα μια φορά την υψηλή τουριστική συνείδηση του προορισμού, τον επαγγελματισμό και ωριμότητα των φορέων του Τουρισμού"

Η Ρόδος κατάρτισε τοπικό σχέδιο διαχείρισης για την κρουαζιέρα μέσα από συνεργασία Περιφέρειας -φορέων Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας συγκάλεσε, χθες Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, με φορείς του Τουρισμού, για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων της κρουαζιέρας. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι φορέων: ο κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, Πρόοεδρος Λιμενικού Ταμείου Ρόδου,ο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, Προέδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, και ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα οι πράκτορες κρουαζιέρας κ. Τσαμπίκος και Τόνια Χατζημιχάλη, Παύλος Γεωργιάδης και Νίκος Ψυλλάκης, ενώ από την Περιφέρεια έλαβαν μέρος η κ. Μαρία Βαλατσού, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και η κ. Νίκη Κακακιού, επόπτης δημόσιας υγείας υπεύθυνη στη ναυτιλιακή θυρίδα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες στη διαχείριση θεμάτων της κρουαζιέρας στο περιβάλλον της πανδημίας. Η εμπειρία και οι καλές πρακτικές που αποκτήθηκαν από τους φορείς διαχείρισης μετά την εφαρμογή του Σχεδίου διαχείρισης κρουσμάτων covid-19 κατά την θερινή περίοδο, που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο, είχαν ως αποτέλεσμα να καρποφορήσει ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης. Κατά την συνάντηση, συμφωνήθηκε ακόμα η τοπική ομάδα διαχείρισης, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των πλευρών, την ασφαλέστερη διαχείριση για τον προορισμό και την όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων κατά τις προσεγγίσεις τους στη Ρόδο, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς για το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και επαγγελματισμού που επιδεικνύουν, καθώς προσέτρεξαν άμεσα και σε αυτό το κάλεσμα της Περιφέρειας για να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών του νησιού μέσω της κρουαζιέρας και να διασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης με την σφραγίδα της Ρόδου και τα μέλη της ομάδας που το απαρτίζουν αποτελούν σημεία ενός τουριστικού προορισμού με άξιους πρεσβευτές, που σέβονται και αγαπούν τον τόπο» δήλωσε στο τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χαρούλα Γιασιράνη.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε το σχέδιο να παραμείνει ενεργό μέχρι τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίσουν ένα κεντρικό, λεπτομερές και εφαρμόσιμο σχέδιο διαχείρισης για την ερχόμενη τουριστική περίοδο και πάντως, μέχρι τις 30 Απριλίου. Συμφωνήθηκε ακόμα να συνδιαμορφώσουν ένα υπόμνημα προς την κεντρική κυβέρνηση με προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές, ώστε να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στην εκπόνηση ενός έγκαιρου, βελτιωμένου και πληρέστερου σχεδίου από την πλευρά των υπουργείων για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση