.

Διαφήμιση

 

 

User login

Οι ντουρμάες Κάσου επιζητούν την πιστοποίηση τους

Ένα ακόμη τοπικό Δωδεκανησιακό  προϊόν διεκδικεί την πιστοποίηση του ως προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Πρόκειται για τους ντουρμάες Κάσου, το παραδοσιακό πασίγνωστο φαγητό του νησιού. Οι ντουρμάες είναι τα ονομαστά  κασιώτικα ντολμαδάκια, τα οποία διαφέρουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στο μέγεθος. Κάθε αμπελόφυλλο κόβεται στα 3 και τυλίγεται από την μια πλευρά. Είναι μικρά εύγεστα κι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της γαστρονομίας του νησιού.

Στη Ρόδο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΣΙΟΣ, Μηνάς Μαλανδρής και είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Αγροτικής Πολιτικής Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον οποίο συζήτησαν για την πρόθεση της ΚΟΙΝΣΕΠ να αναλάβει την παραγωγή ντουρμάων και την προοπτική πιστοποίησης τους ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου το προϊόν να εγγραφεί στον κατάλογο των ευρωπαϊκών πιστοποιημένων προϊόντων. Μετά την διεξοδική συζήτηση συμφώνησαν για τα επόμενες κινήσεις, αφού ο κ. Μαλανδρής έδειξε διατεθειμένος να  προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου της κοινοπραξίας του νησιού.

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση