.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Πάμε μαζί….. για τη Ζωή»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εξαρτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις από τα μέλη, τους γονείς και το προσωπικό των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ που θα διαρκέσουν όλο τον μήνα Ιούνιο και θα αφορούν σε όλο το νησί της Ρόδου και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα:

  • Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Τελετή Ολοκληρώσεων των μελών και των οικογενειών τους οι οποίοι συμμετείχαν στις Ομάδες θεραπείας των Εφήβων (Παράνομες εξαρτήσεις και διαδίκτυο), των Ομάδων για τη θεραπεία των Νόμιμων Εξαρτήσεων (Αλκοόλ και Τζόγο) και της Ομάδας Θεραπείας Ανοικτής Δομής Υποστήριξης Ενηλίκων. Οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους βγήκαν νικητές και, ακολουθώντας  έναν δύσκολο δρόμο, αυτόν της απεξάρτησης,  πάλεψαν με τον ίδιο τους τον εαυτό και κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους.
  • Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο θα βρίσκεται καθημερινά και σε διαφορετικό μέρος του νησιού. Τα εξειδικευμένα στελέχη του ΚΕΘΕΑ θα βρεθούν σε Αρχάγγελο, Καλυθιές, Αφάντου, Γεννάδι, Έμπωνα και θα πραγματοποιούν ραντεβού με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αξιοποιώντας το αυτοκίνητο της Κινητής Μονάδας Ρόδου.
  • Τα στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Ρόδου θα βρεθούν για μία εβδομάδα στην Κάλυμνο όπου, σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου, θα επισκεφτούν υπηρεσίες και φορείς του νησιού ενημερώνοντας για τις δράσεις μας, πραγματοποιώντας παράλληλα ραντεβού με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.
  • Το προσωπικό, τα μέλη και οι γονείς του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου θα βρίσκονται την Παρασκευή 24 Ιουνίου σε Περίπτερο στον πεζόδρομο δίπλα από την Τράπεζα Ελλάδος όπου θα γίνεται ενημέρωση και θα  δίνονται πληροφορίες για τις εξαρτήσεις.
  • Τις εκδηλώσεις θα κλείσει στις 26 Ιουνίου ο ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων του Διαγόρα Ρόδου και των μελών των Ομάδων Θεραπείας του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου με κεντρικό σύνθημα «Πάμε μαζί για τη Ζωή».

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι δομές που  εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο  Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο,  παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Εξυπηρετεί μηνιαία περί τα 150 άτομα μέλη οικογενειών και 50 άμεσα εξυπηρετούμενους- έφηβους και ενήλικες- σε ζητήματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους  τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και  διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Οι δύο μονάδες στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση