.

Διαφήμιση

 

 

User login

Φορολογική στροφή στους «έχοντες»

Με στροφή στους «έχοντες» απαντά η κυβέρνηση στην πίεση των δανειστών για άμεσες παρεμβάσεις στο φορολογικό, προτείνοντας φορολόγηση με συντελεστή 50% των υψηλών εισοδημάτων, πάνω από 60.000 ευρώ. 

Το άμεσο άνοιγμα του φορολογικού και η κατάθεσή του στη Βουλή παράλληλα με το ασφαλιστικό,αποτελεί το νέο «προαπαιτούμενο» που έθεσαν οι δανειστές, στηνπρεμιέρα κιόλας της διαπραγμάτευσης με το κυβερνητικό επιτελείο. 

Υπό την πίεση αυτή, και προκειμένου να προλάβει νέες σκληρές απαιτήσεις η κυβέρνηση παρέδωσε από χθες στους εκπροσώπους του κουαρτέτου την δική της πρόταση για το φορολογικό η οποία προβλέπει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με αύξηση των επιβαρύνσεων για τα υψηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών που μετέχει στη διαπραγμάτευση, με βάση την ελληνική πρόταση ο ανώτατος συντελεστής της φορολογικής κλίμακας διαμορφώνεται στο 50% από 42% σήμερα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, από ποιό επίπεδο εισοδήματος και πάνω θα αρχίσει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ποιες είναι εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που θα ενταχθούν στους «έχοντες».

Το ελληνικό πακέτο προτάσεων για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπει αύξηση τουλάχιστον 290 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα. 

Η ίδια πηγή ερωτήθηκε και για το εάν στην πρόταση περιλαμβάνονται αλλαγές και στη φορολογία των αγροτών αλλά δεν απάντησε αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ανοιχτό ζήτημα παραμένει ακόμη το τι θα ισχύσει με τις ξεχωριστές κλίμακες που υπάρχουν για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και εάν τελικά θα θεσπιστεί ενιαία φορολογική κλίμακα στην οποία θα φορολογούνται όλα τα εισοδήματα όπως σχεδίαζε το υπουργείο Οικονομικών. 

 

 

http://tvxs.gr/news/ellada/forologiki-strofi-stoys-exontes

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση