.

Διαφήμιση

 

 

User login

Ο Κυριάκος πάει Ευρώπη…

Η Μέρκελ συναντά τον Κυριάκο, ή άλλως η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γίνεται αυτή την εβδομάδα το πρώτο πεδίο γνωριμίας, αλλά και δοκιμασίας, του νέου προέδρου της ΝΔ με τους ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές.

Θα είναι μια συνάντηση ενδιαφέρουσα πολιτικά, αλλά όχι και ανέφελη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Σ αυτή την ευρωπαϊκή του «πρεμιέρα» ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να βρεθεί ευθέως αντιμέτωπος με το, ήδη δεδηλωμένο, αίτημα των ομογάλακτών του ευρωπαϊκών κομμάτων να στηρίξει το πνεύμα, την ουσία και τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

Είναι ένα αίτημα που έρχεται σε μια συγκυρία μάλλον πρώιμη και αμήχανη για το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  που, από πολλές πλευρές, προβάλλεται μεν ως η βολική πολιτική «εφεδρεία» των δανειστών για την Ελλάδα, ο ίδιος όμως αδυνατεί ακόμη να επιλέξει γραμμή, στρατηγική και προτεραιότητες: Αφ’ ενός λέει και δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει ακόμη εκλογές, αφ’ ετέρου όμως αποκηρύσσει κάθε προοπτική συναίνεσης, βγαίνει μετωπικά αντίθετος σε όλα τα μνημονιακά μέτρα – ακόμη και σε εκείνα που το κόμμα του υπερψήφισε το περασμένο καλοκαίρι – και επιλέγει τακτική σκληρής πολωσης.

Η αντίφαση αυτή αναμένεται να επισημανθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες και συνομιλητές του, σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η όποια πίεση του ασκηθεί δεν πρόκειται να μεταβάλει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η γραμμή άμυνας Μητσοτάκη

Η δε γραμμή άμυνας του αρχηγού της ΝΔ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι πως το κόμμα του «έβαλε πλάτη» στις κρίσιμες στιγμές της χώρας, αλλά δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον «λαϊκισμό, την πολιτική υποκρισία και την ανερμάτιστη ατζέντα Τσίπρα».

Στα επιχειρήματά του εντάσσεται η θέση πως η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο των αδιέξοδων φόρων και της «αντιπαραγωγικής» αύξησης των εισφορών αντί της μείωσης των δαπανών και της εξυγίανσης του κράτους, ενώ θα υπενθυμίσει και την ήπια – έως συναινετική – γραμμή που έχει τηρήσει σε εθνικό επίπεδο στο θέμα του προσφυγικού.

Μένει να φανεί κατά πόσο αυτή η θέση – και, κυρίως, κατά πόσο μπορεί να φανεί χρήσιμη στην παρούσα συγκυρία – στην Ανγκελα Μέρκελ και στους υπόλοιπους ευρωπαίους συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού όμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ και οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας Μαριάνο Ραχόι και Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

http://tvxs.gr/news/ellada/o-kyriakos-paei-eyropi%E2%80%A6

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση