.

Διαφήμιση

 

 

User login

Πρόστιμα ως 500 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων, άδειας και διπλώματος έρχονται για τα ανασφάλιστα οχήματα

Την ενεργοποίηση του νόμου για τα ανσφάλιστα οχήματα προανήγγειλε χθες ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας στην ετήσια ΓΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι έχει ήδη αποσταλεί προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση, που προβλέπει διαστάυρωση της βάσης δεδομένων του υπουργείου για τα οχήματα που κυκλοφορούν και της βάσης δεδομένων της ΕΑΕΕ για τα ασφαλισμένα οχήματα.

Οι διοικητικές κυρώσεις που ενεργοποιούνται είναι:

- Αφαίρεση πινακίδων άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος του οδηγού για έξι μήνες

- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, το δίπλωμα μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα και εφόσον πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Αντίστοιχα, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα. 

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα ανασφάλιστα και όπως γράφει το Έθνος αναμένεται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους κατόχους τους προκειμένου να προχωρήσουν στην ασφάλιση τους ή να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις. 

Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του. Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση