.

Διαφήμιση

 

User login

Το μεταγωγικό σκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού, USNS Carson City, που ελλιμενίστηκε στη Σύρο, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Το πλέον σύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου, USNS CarsonCity, το οποίο κατέπλευσε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Σύρου, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φλεβάρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μάκη Δαδάο.

 Στο σκάφος επιβαίνουν 36 άτομα και ο σκοπός της επίσκεψής του στην Σύρο ήταν η αναψυχή του πληρώματος.

 Ο Περιφερειάρχης, επισκεπτόμενος το σκάφος, δήλωσε: "Καλωσορίζω το USNS Carson City στη Σύρο. Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την συνεργασία μεταξύ των λαών και αναδεικνύει πόσο δύσκολη αλλά  και αναγκαία είναι η προετοιμασία για ειρήνη".

Το μεταγωγικό, τύπου καταμαράν, USNS Carson City είναι νεότευκτο σκάφος.  Ναυπηγήθηκε το 2016 και έχει μήκος 103 μ. και πλάτος 28,5 μ.. Ο μέσος όρος ταχύτητας που αναπτύσσει είναι 24,5 μίλια.  Απέπλευσε στις αρχές του μήνα από το ναύσταθμο της Σούδας και μετά από μία στάση στον Πειραιά και διήμερο πλου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα την Παρασκευή, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το λιμάνι της Ερμούπολης.

Την αγκυροβόληση του πλέον σύγχρονου ταχύπλοου του αμερικανικού στόλου στο λιμάνι της Σύρου, χαιρετίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πάιτ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση