.

Διαφήμιση

 

User login

Τουρισμός

Τουρισμός Δωδεκανήσου - Η Βιωσιμότητα στη πρώτη γραμμή

Την Δευτέρα 01 Μαρτίου, το απόγευμα ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου διοργάνωσε την 1η διαδικτυακή συνάντηση για τα μέλη της με συμμετοχή συναδέλφων από τα Δωδεκάνησα για πρώτη φορά.

Το θεματικό σεμινάριο του Συλλόγου αφορούσε την,

Και οι ναυτικοί πράκτορες εντάχθηκαν στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

 Στα 13 ανέρχονται  πλέον τα νησιά  της Δωδεκανήσου που συμμετέχουν στην Ένωση

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επέκταση και  την ενδυνάμωση της φωνής των τουριστικών  γραφείων της Δωδεκανήσου, όσον αφορά την διεκδίκηση των αιτημάτων τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έγινε το απόγευμα της Τρίτης  2 Μαρτίου 2021.

Δρομολογείται για την καλοκαιρινή περίοδο σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, μετά και από την αναφορά στη Βουλή της Μίκας Ιατρίδη.

Δρομολογείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την καλοκαιρινή περίοδο σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο στη γραμμή Σητείας, Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου, σε συνέχεια και της πρότασης, που είχε καταθέσει μέσω αναφοράς στη Βουλή, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό, προγραμματίζοντας τρία δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 19/4/2021 έως 3/10/2021, με την πρόβλεψη ότι στο ένα εκ των δρομολογίων το πλοίο θα προσεγγίζει στο Διαφάνι.  

Από την Περιφέρεια Κρήτης, ο πρώτος διαδικτυακός ιστότοπος για τους «ψηφιακούς νομάδες»

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη σε μια νέα «παγκόσμια τάση», βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή για την αναζήτηση των 

Μέσα στον Μάρτιο η πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού στην ΕΕ, δηλώνει η von der Leyen

Την πρόταση για την δημιουργία ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε σε σημερινή δήλωσή τηςη πρόεδρος της Κομισσιόν Ursula von der Leyen, όπως μετέδωσε το Reuters και άλλα μεγάλα διεθνή μέσα, πριν από λίγο.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ COVID ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα του τουρισμού και οι συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος βρίσκονται στο επίκεντρο της διαδικτυακής εκδήλωσης που οργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ-33 Rhodes, υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, 19:00 ώρα Ελλάδος.

Ιωάννης Παππάς: Προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των Δήμων για τις ιαματικές πηγές

Επικοινωνία είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο που θα έρθει σε διαβούλευση και αφορά τις  ιαματικές  πηγές. 

«Ερώτηση κατέθεσε ο Ν. Σαντορινιός για την ανάγκη στήριξης των ξεναγών»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, την οποία και συνυπογράφουν οι Τομεάρχες Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και 41 ακόμη βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την ανάγκη στήριξης του κλάδου των  ξεναγών.

Το άνοιγμα της κρουαζιέρας συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και σε εκπροσώπους του κλάδου

Οι προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά το άνοιγμα του κλάδου αμέσως μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με εκπροσώπους εταιρειών και μελών της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA).

Τροποποίηση Απόφασης που αφορά σε χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικές πηγές

Με εισήγηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προχώρησε η τροποποίηση της 154/10.2.2021 Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021».

Παρέμβαση της Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο των Ιαματικών Πηγών.

Το αίτημα της δωδεκανησιακής κοινωνίας να αξιοποιούνται οι ιαματικές πηγές των νησιών μας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έφερε στη Βουλή, η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου και αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών πρέπει να γίνεται από τους Δήμους, οι οποίοι, είτε ήδη λειτουργούν τις ιαματικές πηγές κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ή προετοιμάζουν τη λειτουργική αξιοποίηση τους.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τις Ιαματικές Πηγές

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μεταφορά των Ιαματικών Πηγών των Δήμων σε ανώνυμη εταιρεία υπό τον έλεγχο του Κράτους, εξέφρασε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής, στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, αποφασίζοντας μέχρι και ένδικα μέσα για την υπεράσπιση της περιουσίας του Δήμου, εφόσον κατατεθεί τελικά ως έχει το σχετικό σχέδιο νόμου.

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.), συνήλθε με πλήρη απαρτία σε  έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές. Ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος απαρτίζεται από  83 μέλη που εκπροσωπούν 58 Δήμους οι οποίοι έχουν καταθέσει 124 φάκελους  Ιαματικών Πηγών, έχοντας ήδη αναγνωρισθεί 76 από αυτές και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ιαματική Πηγή της Καλλιθέας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου, κ.κ.

«Ν. Σαντορινιός: Επιτακτική η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών λεωφορείων»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Τουρισμού. Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη στήριξης με πρόσθετα μέτρα, του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων.

«ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ FOODEXPO GREECE 2021, 29 Μαΐου -1 Ιουνίου 2021»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19 και θέτοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει  στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2021,  που θα πραγματοποιηθεί  29 Μαΐου -1 Ιουνίου 2021.

Αντιδρά ο Δήμος Κω στη δήμευση των ιαματικών πηγών

Την απόλυτη αντίθεση του εκφράζει ο Δήμος Κω στο σκέλος υπό κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο δημεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές των Δήμων, όπως οι ιαματικές πηγές, δίχως λόγο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον τρόπο αξιοποίησής τους και δίχως όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η σχετική πρόβλεψη, στο σχέδιο νόμου, αναφέρεται στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, ελεγχόμενης από το Κράτος κατά 80%, με υποχρεωτική μεταφορά σε αυτή όλων των ιαματικών πηγών.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης στην «Καθημερινή» της Κύπρου: «Η συμφωνία με το Ισραήλ υπόδειγμα της στρατηγικής μας»

Στην ιδιαίτερη σημασία των στρατηγικών συμφωνιών στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και σε χώρες της Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, καθώς και σε άλλα επίκαιρα ζητήματα αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου.

Πρόσκληση σε Τουριστικές Επιχειρήσεις για απασχόληση καταρτιζόμενων σε ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού

Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση σε Τουριστικές Επιχειρήσεις
(Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής και Τουριστικά Γραφεία) και σε
Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του
τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών (ΑΣΤΕ)
του Υπουργείου Τουρισμού, για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης, να
υποβάλλουν σχετική αίτηση ως εξής :
Α) Για απασχόληση σπουδαστών Α ́ και Β ́ έτους Ανώτερων Σχολών Τουριστικής

ΣΕΤΕ: Ζημιές και μείωση τζίρου 30% τα κριτήρια για την στήριξη επιχειρήσεων

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο ΣΕΤΕ ζητά την θέσπιση κριτηρίων για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πρόσφατα και μέχρι του ορίου των 3 εκατ. €, υιοθέτησε η Ελλάδα.

Χάρης Θεοχάρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: «Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή»

Κατ’ αρχάς, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις σημαντικές διακρατικές επαφές και τις νέες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

H Jet2 επεκτείνει το πρόγραμμά της για Ελλάδα. Σε ποιους προορισμούς

Η αεροπορική εταιρεία και ο tour operator, αύξησαν τη χωρητικότητα με σχεδόν 80 επιπλέον πτήσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο προς Ζάκυνθο, Κρήτη (Ηράκλειο), Ρόδο και Κεφαλονιά.

Ιωάννης Παππάς: Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού

Έπειτα από την σύσκεψη του  βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη , για τα εργασιακά ζητήματα στον τουριστικό κλάδο και την ενίσχυση των εργαζομένων,  αναμένεται να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού .

 Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 είναι οι κάτωθι κατηγορίες εργαζομένων:

Εκλογές ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, σε συνέχεια απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, διεξήγαγε την περασμένη Παρασκευή 05.02 εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια ομοσπονδία, από τις 15.00-19.00 στο Ξενοδοχείο SEMIRAMIS.

Δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία είχαν μόνο τα  ταμειακώς  ενήμερα  μέλη  για την χρονιά του 2020.

Για την εκλογική διαδικασία, παρούσα ήταν δικηγόρος, όπως ορίσθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και τηρήθηκαν με αυστηρότητα  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοιού.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση