.

Διαφήμιση

 

User login

Πολιτική

«Ν. Σαντορινιός προς ΝΔ: Η θητεία σας θα καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία των νησιών και του προσφυγικού»

Βασικός ομιλητής ήταν σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης εξήντα έξι Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με θέμα «Επικίνδυνη και αναποτελεσματική η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στο προσφυγικό».

Πρωτολογία: https://www.youtube.com/watch?v=jw1IgLzHDik&feature=youtu.be,

Δραστικές λύσεις και γενναίες αποφάσεις τώρα - Άρθρο του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά στα Παραπολιτικά

Η τουριστική περίοδος -ακόμα και µε αυτήν τη συμβατική µμορφή- ξεκίνησε και βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματαμπροστά µας, µε τα προβλήματα να διαφαίνονται στον ορίζοντα. Ειδικά όσοι προέρχονται από περιοχές όπου ο τουρισμός αποτελεί τη βασικότερη οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι διαφορετική από εκείνη της υγειονομικής.

«Ν. Σαντορινιός: Ο κ. Πλακιωτάκης αναγκάστηκε και πάλι να καταφύγει σε ψέματα και ανακρίβειες, για να δικαιολογήσει την απώλεια Ευρωπαϊκών πόρων για το ΕΣΟΘΕ»

Πραγματικά, είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τον λόγο για τον οποίο ο Υπουργός Ναυτιλίας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου για το έργο ΕΣΟΘΕ, χωρίς να προσθέσει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με την απάντηση που μου έδωσε, μετά από κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου για το θέμα.

«Επτά-αιτίες» για την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τις Δημόσιες Συναθροίσεις

Την πρώτη φορά που η Κυβέρνηση έφερε δειλά-δειλά στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου της για τον περιορισμό των συναθροίσεων, η έλευση του κορωνοϊού την ανάγκασε να το βάλει στον «πάγο». Διαβάζουμε ωστόσο ότι σχεδιάζει να το καταθέσει άμεσα στη Βουλή για ψήφιση, ελπίζοντας σε περιορισμένες αντιδράσεις λόγω θέρους. (Κατά το πρότυπο του περσινού καλοκαιριού που εκμεταλλεύτηκε για να περάσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Να κλείσουν οι μικροί

Πριν καν ανοίξουν τα καταστήματα πέφτουν πρόστιμα των 3.000 ευρώ και τα κλείνουν για 15 μέρες.

Λες και τιμωρούν τις μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να κρατηθούν ζωντανές και κάνουν τα πάντα για να τις κλείσουν.

Χωρίς ενισχύσεις, χωρίς πρόσβαση στις τράπεζες, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, ένα φθινόπωρο που θα χρειαστεί «λεφτόδεντρο» ο μικροεπιχειρηματίας να πληρώνει, με ένα χειμώνα που θα τρώει τις σάρκες μας, με άνεργους τους πρώην εργαζόμενους.

Τα θέματα των λογιστών – φοροτεχνικών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη, κατέθεσε ως αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η οποία προσυπογράφεται και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου, κ. Κωνσταντίνο Ζωγραφίδη, σχετικά με θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΓΑΕ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΠΟ 25 ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ

Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου για την διεθνή τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών επιστημόνων ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο και θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και τις προοπτικές δημιουργίας εμβολίου.

Σας παρακαλούμε για την δημοσίευσή του, ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση και ευχές για υγεία

Νίκος Νομικός

«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα του Ε.Κ.Ρ.»

Με σχετική ερώτηση (17.06.2020) προς τους υπουργούς Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση, Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα και
Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη και Τουρισμού, κ. Θ.
Θεοχάρη, ζητείτε η άμεση επίλυση των παραλείψεων και των κενών που
σχετίζονται με το εργασιακό μέλλον και τις υποχρεώσεις συγκεκριμένων
επαγγελματικών κλάδων στη Ρόδο .
Τα αιτήματα αυτά αφορούν:
1.Άμεση καταβολή του επιδόματος – γέφυρας Μάιο-Ιούνιο 2020 (μέχρι να αρχίσει η

«Ν. Σαντορινιός: Ασαφές ακόμη το πλαίσιο διεξαγωγής των εξετάσεων των ΑΕΝ. Το Υπουργείο Ναυτιλίας υποτιμά για ακόμη μια φορά τον ρόλο της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης»

Ερώτηση κατέθεσε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοι 33 βουλευτές του κόμματος, σχετικά με την καθυστέρηση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την προετοιμασία του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων στις Σχολές που εποπτεύει.

Ανακοίνωση τομέα Νησιωτικής Πολιτικής μετά τη συνάντηση με ΕΟΕΑΝ

«Οι  μικρομεσαίες  νησιωτικές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν
στα νέα δεδομένα της μετα-Covid εποχής. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει
άμεσα μέτρα για να κρατηθούν όρθιες οι νησιωτικές οικονομίες»
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς των
νησιωτικών κοινωνιών, ο τομέας νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ
διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος
ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών), με θέμα « Μετα-Covid εποχή: Προβλήματα-
επιπτώσεις στις νησιωτικές οικονομίες».

Αποσύρετε το τώρα κ. Κεραμέως

Η Ελληνική Κυβέρνηση του 2020 φέρεται πεπεισμένη ότι η πολιτική της για την Παιδεία πρέπει να εμπνέεται απ’ τις αρχές και τις αξίες του 1950: Τιμωρητική κουλτούρα, επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, των αποβολών ως τιμωρητικού εργαλείου, της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια και της λεγόμενης "αριστείας" για λίγους και εκλεκτούς προνομιούχους -μέσω των πρότυπων σχολείων-, είναι η απάντηση της Υπουργού Παδείας κ. Κεραμέως στα αιτήματα της εποχής μας.

«Ν. Σαντορινιός:Ο κλάδος των Δικηγόρων εξαπατήθηκε από την Κυβέρνηση. Χρειάζεται άμεσα μέτρα στήριξης»

Σε συνέχεια ερωτήσεων και διαβημάτων που έχουν κατατεθεί, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Νεκτάριου Σαντορινιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικηγόροι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου επανέρχεται στο θέμα της ελλιπούς, από την πλευρά της Κυβέρνησης, στήριξης του κλάδου, με την αποστολή αναφοράς προς τους Υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ… »

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. είχαν η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη, ο Γραμματέας της ΝΕ Ν.συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Νίκος Τρύπης και τα μέλη, Αντώνης Κουφού, Νίκος Βασιλαράς, Γιάννης Σταυλάς και Βασίλης Καρνάβας.

«Τουριστικοί νησιωτικοί προορισμοί: Μια τελευταία ευκαιρία»

Το άνοιγμα των τουριστικών προορισμών ανακοίνωσε η κυβέρνηση με δόσεις, καθώς απ’ όσο φαίνεται και ακούγεται, οι προορισμοί έχουν κατηγοριοποιηθεί  άτυπα σε επίπεδα ( επίπεδο 1 και 2).  Και σε  αυτήν τη κατηγοριοποίηση, από το επίπεδο 1, απουσιάζει σχεδόν στο σύνολο της η νησιωτική Ελλάδα καθώς μόνο η Κρήτη συμπεριλαμβάνεται και οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πιλοτική εφαρμογή της μαθησιακής πλατφόρμας StaEllinika σε σχολεία των ΗΠΑ

www.staellinika.com Τώρα και στα σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα παιδιά της ομογένειας.

Μία ακόμη διαδικτυακή πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ - Δύσκολη ισορροπία

Με μία δύσκολη εξίσωση με πολλές παραμέτρους μοιάζει η επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, στη μέση της παλιάς τουριστικής σεζόν αλλά στην αρχή της επιστροφής στη «νέα –μερική- κανονικότητα», όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε. Αυτή τη στιγμή τα κράτη αφέθηκαν να καταστρώσουν τα εθνικά τους σχέδια για τον τουρισμό και τα ταξίδια από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούσσε ή δεν ήθελε να το κάνει. Και η Ελλάδα έχει ένα μειονέκτημα αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα.

«Ν. Σαντορινιός: Το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι εις βάρος των νησιών. Η απάντηση του κ. Χατζημάρκου δεν ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΑ Ρόδου και στον δημοσιογράφο Μιαούλη Αριστείδη ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στηλίτευσε το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
https://www.youtube.com/watch?v=AuDZNEfwIH4&feature=youtu.be
Απάντηση στον κ. Χατζημάρκο: Δεν είναι ώρα για γελοιότητες και χυδαιολογίες

«Ν. Σαντορινιός: Με φωτογραφική Σύμβαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και με κλειστού τύπου πλοία, η μεταφορά υπεράριθμου αριθμού προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, εν μέσω πανδημίας. Ερώτηση προς τον Υπουργό»

Μορφή Λερναίας Ύδρας έχουν λάβει πια τα «ιδιαίτερα» κεφάλαια που σπαταλώνται στο Υπουργείο Μετανάστευσης, αφού μετά τις αποκαλύψεις για διάταξη (άρθρο 55), στο κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου, περί θέσπισης κωδικού απορρήτων κονδυλίων, αγνώστου μεγέθους και τάξεως, ο κ. Μηταράκης πρόσφατα προχώρησε σε Διαγωνισμό λεόντειας Σύμβασης, ύψους 396.800€, για τη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών (οι οποίοι διέμεναν εκτός ΚΥΤ), με μια μόνο ακτοπλοϊκή εταιρεία ως μοναδικό συμμετέχοντα!

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για τους επιτρεπόμενους επιβάτες των ΤΑΞΙ.

Eπίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε στη βουλή , από τους  Βουλευτές Ιωάννη Παππά, Π.Δούνια και Β. Σπανάκη , προς τους υπουργούς Υγείας κ.Β. Κικίλια, Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο ,με θέμα την  Άρση του περιορισμού μεταφοράς ενός και μόνο επιβάτη από τα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης-ΤΑΞΙ

«Ν. Σαντορινιός: Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει το έναυσμα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττονται από την Κυβέρνηση»

Οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, αποτέλεσαν το παγκόσμιο παράδειγμα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και πυροδότησαν κινήματα αντίστασης στην εργατική αυθαιρεσία. Οι εργάτες αγωνίστηκαν για το δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και την καθιέρωση του 8ωρου.
Τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους. Στη χώρα μας το εργατικό κίνημα διεκδίκησε και πέτυχε σημαντικές νίκες.

Τομέας Νησιωτικότητας ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα "Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης" για τα νησιά μας!

Ο Τομέας Νησιωτικότητας του ΜέΡΑ25 παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τραγικές εξελίξεις με τις αυξανόμενες αναγγελίες πωλήσεων δεκάδων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά και τις ολοένα εντεινόμενες προθέσεις μη λειτουργίας πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά μας.

Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα για την ελάφρυνση των οικιακών και επαγγελματικών τιμολογίων ρεύματος

Την ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την ελάφρυνση του κόστους αυτού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τη ΔΕΗ και από τους ιδιώτες παρόχους, ιδίως την περίοδο αυτή της πανδημίας που διανύουμε, ζήτησαν σε ερώτηση τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οριστικό: Ανοιχτές οι εκκλησίες το Πάσχα, κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες και χωρίς μεγάφωνα

Τους όρους λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως πρώτο έγραψε το Newsit.gr οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση