.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΚΕΘΕΑ - «Οδηγός Αντιμετώπισης της Χρήσης & της Εξάρτησης στους χώρους Εργασίας».

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης τον «Οδηγό Αντιμετώπισης της Χρήσης & της Εξάρτησης στους χώρους Εργασίας».

Η ιδέα της δημιουργίας του «Οδηγού» ήταν το αποτέλεσμα της ευρύτερης συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η ιδέα αυτής της έκδοσης προέκυψε στο πλαίσιο μιας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2018 με θέμα: «Εργαζόμενοι και Εξαρτήσεις».

Στόχος της έκδοσης είναι να συμβάλει στην ενημέρωση γύρω από το ανερχόμενο ζήτημα των πάσης φύσεως εξαρτήσεων, άλλα και στην ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Τα τελευταία χρόνια η εξάπλωση των διαφόρων μορφών εξάρτησης στους χώρους εργασίας λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το φαινόμενο αφορά τόσο νόμιμες και παράνομες ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά, συνταγογραφούμενα φάρμακα κ.ά.), όσο και εθιστικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming κ.ά.). Μάλιστα, η εξάπλωση αυτή επιταχύνεται με έντονους ρυθμούς στην εποχή της πανδημίας που βιώνουμε, δημιουργώντας συνθήκες ανατρεπτικές που αυξάνουν το αδιέξοδο των ανθρώπων.

H εκδήλωση προβλημάτων εξάρτησης μεταξύ των εργαζομένων ή/και των μελών των οικογενειών τους, επηρεάζει αρνητικά τη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία των ίδιων των εμπλεκομένων, αλλά και τον χώρο εργασίας: την ασφάλεια, την παραγωγικότητα, τις εργασιακές σχέσεις και το ευρύτερο εργασιακό κλίμα.

Για τους παραπάνω λόγους είναι πλέον επιτακτική ανάγκη οι χώροι εργασίας να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη των εξαρτήσεων, και, εφόσον χρειαστεί, και στην υποστήριξη της θεραπείας και επανένταξης των εργαζομένων τους. Η υιοθέτηση πολιτικής και μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης έχει πολλαπλά οφέλη, για το σύνολο των εργαζομένων στον εργασιακό τους χώρο, για τις οικογένειές τους, αλλά και την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία.

Ενδεικτικό της σημασίας του θέματος είναι το γεγονός ότι η έκδοση του Οδηγού αγκαλιάστηκε από όλα τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, την Περιφέρεια Κρήτης που την έθεσαν υπό την αιγίδα τους, καθώς και από την Παγκρήτια Τράπεζα η οποία και ανέλαβε την οικονομική της υποστήριξη.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι ο Οδηγός θα αποτελέσει αφορμή για υπεύθυνη ενημέρωση και δράση στους χώρους εργασίας, ενισχύοντας έτσι την αντίσταση απέναντι στις εξαρτήσεις και τις συνέπειές τους.

Το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ευχαριστούν την Παγκρήτια Τράπεζα, την Περιφέρεια Κρήτης και τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου για την ένθερμη υποστήριξή τους.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση